Photopam
Najmodernija tehnologija: Poslovnica u Vinernojdorfu

Kompanija Lucky car, vlasnika Ostoje Matića, otvorila je jedan od najmodernijih auto-servisa u Austriji u Vinernojdorfu pokraj Beča.

Radionica je prilagođena klasičnom pružanju usluga auto-servisa, ali i budućim izazovima kao što su digitalni servisi i e-mobilnost. Inače, to je 41. a filijala Lucky car-a u Austriji.

Otvaranju nove poslovnice koju će voditi Mihael Šenk prisustvovali su Herbert Janška gradonačelnik Vinernojdorfa, Ostoja Matić i Mitar Kos, direktor Lucky car -a.

– Budućnost za nas znači investicije u znanje i opremu. Razvoj automobilske tehnologije, nova generacija klijenata, ali i zakonodavac nas stavljaju stalno pred nove izazove – objasnio je Mitar Kos. Nova radionica opremljena je najmodernijom tehnologijom.

Planirano je i da se postavi foto-voltaik postrojenje kako bi ova radionica i energetski bila u skladu sa budućim izazovima.

Pored klasičnih usluga, kao što je uklanjanje štete nastale usled udesa, ili popravljanje stakala, u toj radionici nudiće se i sve vrste servisa za sve modele i marke vozila.

Kos je najavio da će na novoj lokaciji isprobati i nove proizvode, pre nego što ih bude nudio u drugim filijalama.

– Cilj da filijala u Vinernojdorfu ima do 5. 000 klijenata godišnje – navodi Kos.

Gabriele Janška, Herbert Janška, Mihael Šenk, Mitar Kos i Ostoja Matić

Električna vozila novi izazov

– Električna vozila su novi izazov sa kojim se suočavaju servisi. Pošto ta vozila nemaju klasičan motor neće biti popravki te vrste, ali zato će posao sa gumama biti sve važniji, jer automobili na električni pogon rade na većim obrtajima što ubrzava trošenje pneumatika – ističe Kos.

On navodi da zaposleni moraju proći sveobuhvatne obuke kako bi radili na električnim automobilima, što će osigurati Lucky car.