Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva u fudbalu pošto je u polufinalnom duelu na krcatom Vembliju savladala Dansku posle produžetka sa 2:1. 

U jednoj od najlepših utakmica na prvenstvu viđen je odličan fudbal, prvi gol iz slobodnog udarca na prvenstvu, maestralne odbrane Pikforda i Šmajhela i pobeda Engleske.

Od samog starta Engleska je nošena krcatim Vemblijem krenula žestoko i napala Dance. Tako se u uvodnim minutima igralo uglavnom na polovini Skandinavaca koji su organizovanom odbranom i mirnom igrom uspeli da odbiju nalete tima Gareta Sautgejta i sredinom poluvremena potpuno se oslobode pritiska.

Tako su uzvratili istom merom, pa je posle prekršaja na ivici šesnaesterca Mikel Damsgor postigao prelep gol iz slobodnog udarca i doveo svoj tim u vođstvo. Njegov gol bio je prvi iz slobodnog udarca na ovom prvenstvu, i ujedno, prvi koji je primio tim selektora Gareta Sautgejta.

Ovaj  pogodak potpuno je šokirao sve navijače Engleske na Vembliju, ali su domaći fudbaleri uspeli da stabilizuju igru uzvrate i izjednače 9 minuta kasniej posle autogola Kjaera.

U nastavku, viđen je zanimljiv fudbal u kojem nije bilo golova. Engleska je uglavnom napadala, Danska se branila pa je meč otišao u produžetke. Tokom drugog dela igre posebno se istakaop golman Danske Kasper Šmajhel sa nekoli odličnih odbrana.

 

U nastavku, Engleska je napala svim silama, ponovo je Šmajhel odlično branio. Potom, u 102. minutu Sterling se prošetao kroz odbranu Danaca i pao. Sudija je prvo pokazao na penal, ali je odluka ostala na VAR-u koji je potvrdio najstrožu kaznu.

Hari Kejn je izveo penal, ponovo je Šmajhel odbranio, ali je Kejn naleteo na odbijenu loptu i ipak postigao gol u 104. minutu.

Do kraja, Danska nije uspela da izjednači, pa su Englezi sačuvali prednost i plasirali se u finale Eura.

Veliko finale igra se 11. jula i u njemu će se na Vembliju sastati Engleska i Italija.

    

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here