Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je cilj Zapada da osvoji “makar delić” beloruske teritorije i da tu uputi svoje vojnike.

– U toku je informacioni rat, pre svega u medijima. Ekonomski rat, drugačije se ne može nazvati. Činimo sve kako bismo sačuvali zemlju od vrelog rata. Za sada u tome uspevamo. Mislim da ćemo uspeti da rešimo taj problem, da ne dozvolimo sukob, kako je to uvek bilo na teritoriji Belorusije – naveo je Lukašenko.

Beloruski lider je skrenuo pažnju na to da su inicijatori zapadnih akcija beloruski opozicionari koji su otišli na Zapad.

– Apsolutno znamo čime se oni tamo bave. Trče po raznim centrima za donošenje odluka i kod raznih savetnika, od Amerike do Brisela, traže novac. A najvažnije je: ‘Dajte u medije, u medije, u medije!’ Na šta im mentori govore: ‘Momci, u medijima ste već bili, potrebno je nešto žešće’. Poput moskovskog ‘Krokus sitija’, ne daj bože, terorističkih napada. I oružani sukob u Belorusiji – naveo je Lukašenko.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here