Tomislav Tomić
FIKTIVAN GRAD: Nenad Baraković

Nova knjiga multimedijalnog stvaraoca iz Beočina Nenada Barakovića “Luzergrad uživo” objavljena je za izdavačku kuću “No Rules” iz Beograda. Autor je nastavio saradnju sa ovim izdavačem koji je objavio i njegovu knjigu kratkih priča “Besparačke priče”.

Za razliku od prve knjige, čiji se jedan primerak našao i u biblioteci na Beverli hilsu, Baraković se ovoga puta obraća čitaocima u formi romana. Radnja započinje stvaranjem ovog fiktivnog grada, a kasnije se kroz poglavlja nadovezuju protagonisti različitih sudbina, uz mnogo humora, ironije i metafora.

Događaji su ispričani kroz pisma, vajber poruke i plej-listu s radija Luzergrad na 97,8 MHz. Autor je, na taj način, dao posvetu muzici kojom se i sam bavi.

Radnja romana je, inače, smeštena u 24 sata, u danu s najvišom zabeleženom temperaturom. Ovo delo je bilo u najširem izboru za ovogodišnju Ninovu nagradu.

Nenad Baraković, rođen 1991, bavi se novinarstvom, pisanjem i muzikom. Njegove kolumne o raznim segmentima pop kulture mogu da se nađu na mnogim relevantnim portalima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here