Tanjug

Kosovski ministar odbrane Ejup Maćedonci izjavio je da je nedostatak oštrih kazni za Srbiju povodom incidenta u Banjskoj, od strane EU i SAD, bio taktički potez koji treba da omogući nastavak dijaloga.

– Mislim da su svi međunarodni partneri uvereni da je ova teroristička grupa imala za cilj da podeli i pripoji deo teritorije naše zemlje i da je bila povezana sa državnim strukturama. To su, zapravo, rekli oni koji su se detaljnije izjasnili o slučaju Banjska. Verujem da je u ovom slučaju napravljena politička kalkulacija međunarodne zajednice. Neki od naših partnera su u ovoj situaciji razmišljali o razvijanju mekše politike u odnosu na Srbiju, možda sa svoje tačke gledišta da bi omogućili nastavak dijaloga – kaže Maćedonci.

On je dodao da, ipak, smatra da je potrebno da se Srbiji uvedu sankcije.

– Uvek smo imali takvih situacija na ovim prostorima u kojima je za Srbiju jedini način da se natera da sedne i donese političko rešenje bila sila. Mislim da je bila potrebna jača reakcija, trebalo je uvesti sankcije i obavestiti Srbiju da ovaj hegemonistički i agresivni pristup prema susedima ne može da proizvede nikakav drugi rezultat osim onog u Banjskoj – zaključio je Maćedonci.

On tvrdi i da su u srpskim vojnim bazama nedaleko od teritorije Kosova raspoređene tri od četiri pešadijske brigade, koje „čekaju trenutak da izvrše invaziju“.

– Uz granicu postoji 48 baza srpske vojske, na udaljenosti od 300 metara do pet kilometara unutar Srbije. One su pretnja. Smeštene na mestima gde se očekuje invazija, čekaju pogodan trenutak da Srbija izvrši vojnu akciju ili podrže neku poput Banjske – rekao je Maćedonci.

8 COMMENTS

  1. Шиптар прича о неком тероризму, хоће санкције Србији. Шта смо ми Срби доживели!

  2. Учк је терористичка организација
    Од које американци хоће да створе државу на територији суверене и признате државе Србије.
    Р1244УН то потврђује ,
    Све што се силом отима ,
    Силом се и врати
    Слава Богу☦️на висини
    Слава Русији🇷🇺☦️🇷🇺

  3. Још један коме није јасно зашто се “међународна заједница” покрила ушима у вези Бањске ?
    Српска војска се припрема да се врати на границе Србије према Албанији, а сарадницима окупатора ће обезбедити пар авиона, да се не брукају као у Авганистану !!!

  4. Jos nije vreme da se srpska cizma nadje u Prizrenu.NATO je jos na umoru.Umrece ali ne znqa se kace.
    Tada ce sami Siptari moliti Srbiju da udje vojskom na svoje KiM

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here