SAD, NATO i EU se u suštini takmiče ko može da isporuči više oružja Ukrajini i time dodatno eskaliraju sukob sa Rusijom i prete novim svetskim ratom, istakao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je po dolasku u Luksemburg na zajednički sastanak ministara spoljnih poslova i odbrane EU naglasio da posle odluke Američkog kongresa prošlog vikenda da usvoji novi zakon o pomoći Ukrajini, “evropski proratni političari žele da im pariraju”.

“Na dnevnom redu danas su nove isporuke oružja i milijardi evra”, napisao je Sijarto na svom “Fejsbuku”.

Sijarto je upozorio da se u Briselu intenziviraju pripreme za svetski rat.

On je naveo da se SAD, NATO i EU sada takmiče za pravo da koordiniraju vojnu pomoć Ukrajini, “umesto da se usredsrede na jačanje mira i pronalaženje diplomatskih rešenja”.

“Pripreme za novi svetski rat moraju biti zaustavljene”, naglasio je Sijarto.

Ministri EU planiraju da na današnjem sastanku u Luksemburgu razgovaraju o sukobu u Ukrajini, naročito o snabdevanju Kijeva opremom za protivvazdušnu odbranu, uključujući američke sisteme “patriot”, javio je Tass.

Osim toga, oni će razmotriti korišćenje zamrznute ruske imovine za pomoć Kijevu.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U BRICS! ZIVELA BRICS! ZIVELA RUSSIA! ZIVELA SRBIJA, BRICS SRBIJA, ZIVELA UNIJA BRICS SA SRBIJOM U NJOJ. BRICS SRBIJA, KONACNO SVOJA NA SVOME MEDU SVOJIMA.
    ONI KOJI NE VOLE ISTOK TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO STO CE ZAPAD PODRZATI MENJAJUCI RUBLJE I JUANE U EVRE I DOLLARA I TRAZITI POSAO U AMERICI I EU I NARAVNO U ALBANIJI. A SVE OSTALO LOSE ISTOKU, MENJATI ZA BOLJE ZAPADNO. I SRBIJA JE NAJBOLJE DA OSTANE NA DINAR. STO CE SE U BUDUCNOSTI SIGURNO I DOGODIGI.

  2. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

  3. ПОТПУНО ИЗГУБЊЕН ДОДИР СА РЕАЛНОШЋУ
    ТО ЈЕ ДИЈАГНОЗА ЕУ
    АКО БИ САМО ЈЕДНА СУПЕРСОНИЧНА РАКЕТА ПОГОДИЛА БЕРЛИН
    ОДМАХ БИ СЕ ПРОБУДИЛИ
    АЛИ ТО ЈЕ ЕУ ОСЈЕЋАЈ СУПЕРИОРНОСТИ
    ИМАО ГА ЈЕ и хитлер и наравно наполеон …

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here