Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ambasada Srbije uspela je da u dogovoru sa austrijskim vlastima otvori prolaz za naše građane na graničnom prelazu. Dobijen je rok do četvrtka ujutro u pet sati da oni koji pred prelazom prođu i posle toga to više neće biti moguće.

Zahvaljujući naporima Ambasade Srbije u Austriji mađarske vlasti otvorile granični prelaz Nikelskdorf/Hedjesshalom za prolazak državljana Srbije, Rumunije i Bugarske koji se nalaze na putu u svoju domovinu.

Dogovoren je, kako je Vestima potvrđeno u Ambasadi, vremenski koridor od 12 sati do 5 sati sutra ujutro, a sve u cilju da se reši problem koji je nastao navalom putnika koji preko Austrije pokušavaju da se vrate u Srbiju.

Na prelazu Nikelsldorf, na austrijskoj strani, kolona vozila, nakon što je prelaz zatvoren za strane državljane, pošto je Mađarska odlučila da zatvori svoju među, dostizala je i 40 kilometra.

U toj koloni je i mnogo autobusa iz Srbije sa putnicima koji se vraćaju u zemlju.

Inače mađarske vlasti su od juče u 20 časova do jutros u 5 sati već jednom omogućili prolazak bugarskim i rumunskim državljanima.

Nakon isteka roka, odnosno od 5 sati sutra ujutro samo će mađarski državljani moći još da uđu u svoju zemlju, dok će svim ostalima biti zabranjen ulazak.

Mađarska je od utorka počela primenu odluke o zatvaranju svojih granica na 30 dana.

Preko graničnih prelaza u Mađarsku mogu ući jedino mađarski državljani, kao i teretni saobraćaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here