Majstori svog zanata

0

Naši ljudi u inostranstvu rade svakojake poslove, ne gledajući previše na to da li su teški, zahtevni ili precizni. Posao mora da se odradi.

 

Naš izveštač sreo je dvojicu drugara i kolega na radnom mestu i zabeležio kratku priču o njima. Glavni junaci te priče su Mladen i Veseljko, vozači valjka koji se koristi za asfaltiranje ulica.

Dve decenije za volanom: Mladen Vujanović

Mladen Vujanović, rodom je iz Lepenice kod Srpca, u Republici Srpskoj. Živi u Apencelu.

 

Veseljko Tešić je iz Ilove, kod Prnjavora. Njih dvojica rade već preko 22 godine u firmi "KOH" koja se bavi asfaltiranjem puteva.

Prilježan na poslu: Veseljko Tešić

– Nisam ni razmišljao te daleke 1987. godine kada sam počeo da radim u ovoj firmi da ću toliko dugo ostati u njoj. Bio sam relativno mlad. Imao sam 25 godina i tražio posao, onako kao i svi ostali. Nije mi bilo važno koji posao, samo da se nešto radi, a eto i dan danas vozim valjak i ravnam asfalt. Uglavnom vozim valjak težine 3 tone koji se koristi za asfaltiranje trotoara, a kada radimo ulice sedam za volan onih velikih od 11 i čak 17 tona. Navikao sam na ovaj posao, pa sada i da hoću da ga menjam, više nisu vremena za to. Ne žalim se, lepo mi je, kaže Mladen Vujanović.

– Ja sam došao tri godine pre Mladena u ovu firmu i verovatno ću ovde ostati sve do penzije, ako Bog da. U našoj grupi smo Mladen i ja jedini Srbi, ali smo lepo primljeni i dobro se slažemo sa ostalim kolegama drugih nacionalnosti, poverava nam Veseljko Tešić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here