Fudbaleri Slovačke napravili su veliko iznenađenje na Evropskom prvenstvu i u Sankt Peterburgu savladali Poljsku sa 2:1.

Od samog starta Slovaci su igrali odlično i pritisli Poljake. Slovački defanzivci su odlično zatvorili poljske napadače, a posebno je dobro bio čuvan Robert Levandovski.

Već u 14. Slovaci su imali prvu šansu. Probio je Duda po levoj strani potpuno sam, a onda je uputio udarac po zemlji koji je završio u spoljnoj strani mreže. Ipak, do vođstva su stigli 4 minuta kasnije.

Robert Mak je prošao pored defanzivaca Poljske, došao je pred golmana Ščesnog i šutirao po zemlji. Lopta je prvo udarila stativu, a potom se odbila od njega iza leđa za prvi šok za Poljake.

U nastavku, reprezentacija Poljske je izjednačila. Martin Ribas probio se po levoj strani igrališta, odlučio se da odigra povratnu loptu na peterac, što je bio pun pogodak, pošto je tamo čekao Karol Lineti i – pao je pogodak!

 

 

Poljaci su dodatno napali, ali su 62. minutu utakmice Gregorž Krihovjak je dobio drugi žuti karton, što je bila opravdana odluka Ovidijua Hacegana i Slovaci su ponovo napali. Korner u 68. minutu izveden je na perfektan način, odličnu tehniku pokazao je Škrinjar koji je prebacio loptu sa jedne na drugu nogu na deset metara i poslao je kroz šumu igrača u gol.

Pokušavali su Poljaci na sve načine da dođu do izjednačujućeg pogotka, a najbolju šansu za to imali su u prvom minutu nadoknade. Tada je lopta došla do Jana Bednareka na ivici kaznenog prostora, ovaj je šutirao po zemlji, golman Slovačke je već bio savladan, ali je ona otišla pored leve stative. To je bila poslednja nada

POLJSKA – SLOVAČKA 1:2 (0:1)

/Lineti 46 – Ščensni 18ag, Škrinjar 68/

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here