Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je da sve ukazuje da je napad u Moskvi, u kojem je poginulo 137 osoba, izvršila Islamska država i poručio Rusiji da bi bilo “cinično i kontraproduktivno” da za to krivi Ukrajinu.

Rusija je opovrgla navode SAD i drugih zemalja da je napad u koncertnoj dvorani “Krokus siti hol” izvela militantna grupa Islamske države, optužujući Vašington da time pokriva Ukrajinu.

– Islamska država preuzela je odgovornost za ovaj napad, a prema izvorima dostupnim našim (obaveštajnim) službama, kao i našim glavnim partnerima, sve ukazuje da je napad zaista podstakla jedna od grupa Islamske države – rekao je Makron danas, prenosi agencija Rojters.

– Mislim da bi bilo cinično i kontraproduktivno i za samu Rusiju i za njene građane da tu situaciju iskoristi da okrene protiv Ukrajine –  istakao je Makron.

Predsednik Vladimir Putin nije javno izjavio da postoji povezanost terorista sa Ukrajinom, ali je rekao da su oni pokušali da nakon napada pobegnu u Ukrajinu. Putin je rekao da su “neki ljudi na ukrajinskoj strani” bili spremni da prevedu napadače preko granice.

Ukrajina je negirala bilo koju ulogu u terorističkom napadu, a predsednik Vladimir Zelenski je optužio Putina da pokušava da okrivi Ukrajinu za napad.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova dovela u pitanje tvrdnje SAD da iza napada stoji Islamska država, podseća Rojters.

Makron je izjavio da je Islamska država, koja je preuzela odgovornost za pucnjavu u Moskvi, pokušala to isto da uradi i u Francuskoj. Makron je ovo izjavio prilikom posete Francuskoj Gvajani, nakon što je vlada, posle terorističkog napada u Moskvi u petak, podigla stepen bezbednosti na najviši nivo.

– Ponudili smo Rusiji da proširimo saradnju sa njihovom (obaveštajnom) službom i našim partnerima u regionu kako bi krivci pronađeni što je brže moguće i da tako nastavimo da se efikasno borimo protiv grupa koje su planirale napad na nekoliko zemalja – rekao je Makron.

9 COMMENTS

  1. То зло су засигурно исламисти извели
    БИТНО ПИТАЊЕ КО ЈЕ ТО НАРУЧИО И ПЛАТИО???
    енглеска служба?
    француска?
    Или америчка?
    КАО ШТО СТЕ ИМАЛИ ОДГОВОРЕ КО КО ЈЕ МИНИРАО И СРУШИО ГАСОВОД
    ИСТИ ЈЕ НАЛАГБОДАВАЦ
    НАЈВЕЋЕ СУ ШАНСЕ…

    Слава на висини Богу☦️
    Слава Царској Русији🇷🇺☦️🇷🇺

  2. То зло су засигурно исламисти извели
    БИТНО ПИТАЊЕ КО ЈЕ ТО НАРУЧИО И ПЛАТИО???
    енглеска служба?
    француска?
    Или америчка?
    КАО ШТО СТЕ ИМАЛИ ОДГОВОРЕ КО ЈЕ МИНИРАО И СРУШИО ГАСОВОД
    ИСТИ ЈЕ НАЛАГБОДАВАЦ
    НАЈВЕЋЕ СУ ШАНСЕ…

    Слава на висини Богу☦️
    Слава Царској Русији🇷🇺☦️🇷🇺

  3. Počeše poltroni da brane amere i ukrajinu a, svi zaboravljaju da su ameri stvorili terorističke organizacije širom sveta. Makron je u zadnje vreme zaprška u svim čorbama.

  4. Ovaj lik sebi u glavu ufurao da je on neki NAPOLEN !! Pa ni NAPOLEN se nije slavno proveo u pohodu na Rusiju !
    Toliko puno Politicara nije bilo bez gram mozga ,kao u sadasnje vreme.

  5. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  6. ma toje prica za malu decu i da su islamisti ucinili to zlodelo toje placeno od strane ukrajne i zapada

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here