Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Zemlje EU jednoglasno podržavaju jačanje sankcija Rusiji, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

– Jednoglasni smo da treba pojačati sankcije Rusiji, kao i intenzivirati borbu protiv zaobilaženja ovih sankcija – rekao je Makron na konferenciji za novinare posle samita EU u Briselu.

On je istakao da vojna podrška Ukrajini, uključujući isporuke municije i zajedničku proizvodnju oružja na ukrajinskoj teritoriji, ostaje prioritet za Evropsku uniju.

Prema njegovim rečima, Evropska unija će jačati svoje suprotstavljanje navodnim pokušajima Rusije da destabilizuje situaciju dezinformacijama i mešanjem sa približavanjem izbora za Evropski parlament.

Francuski predsednik je dodao da je Evropska unija takođe odlučila da proširi sankcije Iranu.

– Odlučili smo da uvedemo sankcije Iranu, konkretno u vezi sa proizvodnjom i predajom iranskih raketa i bespilotnih letelica u zemlje Bliskog istoka i Rusije – istakao je Makron.

Lideri zemalja Evropske unije kasno sinoć nakon samita u Briselu dogovorili su se da prošire evropske sankcije Iranu u kontekstu nedavnog napada na Izrael.

Zapadne zemlje tvrde da Iran navodno isporučuje dronove Rusiji za vojne operacije u Ukrajini. Moskva i Teheran su negirali takve optužbe.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je tema kupovine borbenih dronova iz Irana veštački ubačena u američke medije.

3 COMMENTS

  1. A ja podržavam jačanje sankcija Francuskoj. Želim da Vas izbace iz svake države u Africi i da svoj kapital povuku iz Vaših banaka.

  2. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here