Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Predsednik Francuske Emanuel Makron pozvao je telefonom premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i poručio mu da sporazumi moraju da se sprovedu, kao i da je članstvo u Savetu Evrope povezano sa formiranjem Zajednice srpskih opština.

Makron je “pozvao na punu primenu sporazuma iz Brisela i Ohrida i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, kao i podršku evropskom posredovanju”, saopštila je Jelisejska palata povodom jučerašnjeg poziva francuskog predsednika Kurtiju.

Makron je izrazio žaljenje zbog neuspeha o glasanju o opozivu gradonačelnika na severu KiM i podsetio da je i dalje neophodno što pre organizovati nove izbore, uz učešće srpskog stanovništva, dodaje se u saopštenju.

8 COMMENTS

 1. САМО ЛАЖИ ПРОДАЈЕТЕ
  ПОШТУЈТЕ Р1244УН
  ВОЈСКА СРБИЈЕ🇷🇸СЕ ВРАЋА НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ
  БЕЗ ТОГА НЕМА ОПСТАНКА СРБИМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ☦️🇷🇸
  🇷🇺☦️🇷🇺

 2. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE EVRE I DOLARE…

  • Srbija je gde su srpske zemlje – ni na zapadu ni na istoku !!! Ukoliko želiš Zapad – izvoli putuj…

 3. BOLJE JE SRBIJI NJENO MALO I SLOBODA NEGO ZAPADNO PUNO ALI BITI ROB !!
  SRBIN NIKAD NIJE BIO ROB ! NASA SRBIJA JE NAJLEPSA I NAJBOLJA PONOSNA ZEMLJA.
  KOME SE SRBIJA NESVIDJA ,NEKA MU JE SRETAN PUT NA ZAPAD .
  54 GD.SAM PROVEO NA ZAPADU I NIKAD NISAM BIO SRETAN .NIGDE NIJE VAZDUH I SVE TAKO MILO KAO U SRBIJI .
  NEBO NADAMNOM MOJE MOJE !
  NAJ LEPSA ZEMLJA NA SVETU !!

 4. Nadam se da francusko “formiranje ZSO” ne znači isto što i nemačko – da se statut prosledi “ustavnom” sudu . To su dve različite stvari !!!

 5. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here