Mali: Čeka nas stezanje kaiša

0

Ako nastavimo ovako, bankrotiraćemo: Siniša Mali
 

"Moramo da povećamo efikasnost gradske uprave i da krenemo u konsolidaciju načina na koji radi komunalni sistem grada Beograda", rekao je Mali za Televiziju Pink.

 

On je rekao da je glavni grad zadužen za 1,1 milijardu evra, da je gradska kasa nelikvidna, da u Beogradu treba sprovesti iste mere kao u celoj Srbiji i da je potrebno "stezanje kaiša".

 

Mali nije odgovorio na pitanje kako će se mere štednje tačno odraziti na život građana, ali je rekao da bi svi živeli još gore kada bi se nastavilo s dosadašnjom politikom, jer bi za godinu ili dve država bankrotirala.

 

"U ovom trenutku mi smo u situaciji da drugog izbora nemamo. U proteklih nekoliko godina neko drugi je obećavao stvari koje je ispunjavao na način koji je zaduživao zemlju i došlo je do trenutka kada mi te kredite ne možemo da vraćamo", dodao je on.

 

Prema njegovim rečima, koalicije u Beogradu i na državnom nivou formirane su zato što su druge stranke pokazale spremnost za reforme, koje će potpuno promeniti način na koji funkcionišu država i grad, rekao je Mali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here