Tanjug
Odolevamo pandemiji: Siniša Mali

Član Predsedništva SNS Siniša Mali rekao je večeras da je Predsedništvo jednoglasno prihvatilo predlog Aleksandra Vučića za mandatara nove vlade, koja će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta i nove energije.

Mali je posle sednice Predsedništva SNS rekao da je Vučić novom mandataru sugerisao da su rotacije među sadašnjim članovima vlade moguće, ali da želi novu energiju i nova lica.

Kako je rekao, tema sednice su bili rezultati prethodne vlade i o tome šta je do sada urađeno, navodeći da nova vlada treba da bude još energičnija i bolja.

– Naglasak je na onome šta smo uradili po pitanju ekonomskog rasta, borbe protiv pandemije korona virusa, izgradnje bolnica… Naš prioritet za budućnost su još bilji rezultati u okviru ekonomije, više puteva, više pruga, veća vojna i zdravstvena moć – rekao je Mali, ističući da su to tri cilja – ekonomska, zdravstvena i vojna moć.

Mali je rekao da će u narednih sedam dana biti održana nova sednica Predsedništva, kada će mandatar izneti viziju nove vlade i saopštiti konkretna imena.

Jedna od tema je, kaže, bila i skupština SNS i podmlađivanje svih stranačkih organa.

– Prioritet je dalji rast ekonomije i napredak privrede, povećanje životnog standarda, plata i penzija. Ne odustajemo od cilja Srbija 2025, prosečne plate od 900 evra i penzije od 430 evra. Drugi prioritet je rast vojne moći o odbrambene sposobnosti Srbije. Treće jačanje zdravstvene moći, borba sa koronom i zdravstvenim izazovima – rekao je Mali.

On je ponovio da će se večeras u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti i saopštiti ime mandatara i očekivanja od nove vlade.

Upitan da li sebe vidi u novoj vladi, Mali je rekao da uvek govori da je njemu želja da bude deo tima Aleksandra Vučića, da sledi njegovu viziju i da bude SNS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here