Mališane iz Salcbruga već posetio Deda Mraz

0

A. Bošković
Deca sa Deda Mrazom
 

Priredbu su otvorili polaznici škole folklora, čijim članovima je to bio prvi nastup na bini. Pod instrukcijama Slađane Curović pokazali su prve naučene korake, a zatim otpevali dve pesmice. Iz iste uzrasne grupe, Lana Branković, Nikola Curović i Nataša Pavić predstavili su se i recitacijama.
Prisutni su uživali, dok je njihovim roditeljima od sreće potekla i pokoja suza.

Pauza do 11. januara

Rad sekcija i redovne probe u ovoj godinu završavaju se 21. decembra, posle čega sledi pauza povodom novogodišnjih i božićnih praznika, a sa aktivnostima u 2015. članovi KSZS-a započinju 11. januara.

Učenici Peđe Milića, solisti instrumentalisti Nemanja Đaković, Filip Novakov i Darko Kovačević prikazali su svoje umeće na harmonici. Zatim su nastupili dečji folklorni ansambl KSZS-a i gosti proslave, mališani kluba Harmonika iz Cel am Zea.

Pored učesnika na proslavi je bilo puno i druge dečice, a razlog je svakako najavljen dolazak Deda Mraza kao specijalnog gosta. Mališani su nestrpljivo iščekivali njegovo pojavljivanje i podelu paketića.

Po običaju, kao i prethodnih godina na proslavama ovog udruženja, pažnju prisutnih izazvalo je unošenje svečane torte s natpisom "Deca su ukras sveta", a Nikola Kondić dobio je tortu iznenađenja od roditelja za 11. rođendan.

Sama poruka tog dana, izražena u stihove od voditeljke programa Kosane Kopranović, govori o postavljenim ciljevima i zadacima rukovodstva KSZS-a. Pored učenja maternjeg jezika, izvornih igara, običaja i tradicije, rukovodioci sekcija kao važan zadatak imaju i učenje dece pravilnom i kulturnom ponašanju. Stihovi poruke glase: "Svima ću da kažem dobar dan i zdravo, da kulturan budem na to imam pravo! Hvala, doviđenja, oprosti, izvini… nije teško reći, samo vam se čini."

A. Bošković
Roditelji zaplakali od sreće: Učesnici programa

Godina za ponos

-U godini kada smo obeležili 15 godina rada, možemo ponosni da budemo na sve ono što smo kroz rad sekcija preneli deci i omladini. Kao pokazatelj tog rada govore vredna priznanja naših članova.

 

Godinu su obeležili brojni, važni nastupi i predstavljanje srpske kulture u Salcburgu učešće na saveznim manifestacijama, Evropska smotra folklora u Banjaluci, svečana akademija 15 godina sa Vama i svakako humanitarna akcija i odziv naših članova prilikom ovogodišnje prirodne katastrofe koja je pogodila Srbiju i Republiku Srpsku. Uz iskrenu zahvalnost svima koji su i ove godine bili uz nas, želim nam svima zajedno bolju i uspešniju 2015. – rekao je Nenad Šulejić, predsednik KSZS-a obraćajući se prisutnima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here