FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Selektorka ženske košrkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da je veliki razlog ostanka na toj poziciji bio predsednik KSS Predrag Danilović.

Ona je produžila ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije, koji je istekao krajem decembra 2021. godine i ona će u naredne dve godine sa klupe predvoditi žensku reprezentaciju na velikim takmičenjima.

– Danilović je veliki razlog mog ostanka, to je sasvim sigurno. Verujem da je Saša Danilović garancija za ispunjavanje mojih košarkaških ambicija – rekla je Maljković na konferenciji za medije u Košrakaškom savezu Srbije.

– Sportski motiv uvek mora da postoji, ali on nije bio presudan u mojoj odluci da ostanem selektorka Srbije. Kao neko ko je obišao sva mora i okeane, dobro znam tradiciju koja obavezuje kapetana da zadnji napusti brod u slučaju problema. Reč patriotizam je toliko istrošena da ne želim da je koristim. Naša stara lepa reč, koju koristi jedan od mojih omiljenih pisaca Jovan Dučić, jeste rodoljublje i ona meni lepše zvuči – rekla je Maljković.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je da mu je drago što je saradnja nastavljena.

– Izuzetno sam srećan što smo postigli dogovor sa, pre svega, mojom prijateljicom, a onda i selektorkom ženske reprezentacije Marinom Maljković. Činjenica koja treba da se naglasi jeste da je Marinina predanost i odanost ovoj kući, Košarkaškom savezu, kao i reprezentaciji i u tome da svaki put kada treba da dođe provodi vreme u karantinu. Od pola godine ili koliko već bude sa reprezentacijom, provede sigurno tri-četiri meseca u karantinu, što pokazuje njenu predanost KSS i devojkama koje trenira. Ponavaljam da sam stvarno srećan i zadovoljan što će Marina sa nama biti još najmanje dve godine – rekao je Danilović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here