Maljković selektor BiH?

0

Maljković je u izjavi za tamošnji "Dnevni avaz" poručio da je spreman da razgovara sa svima.

"Trenutno se nalazim u Španiji, ali sam čuo da se o tome priča i piše. Pričao sam sa jednim prijateljem iz Sarajeva. Spreman sam da uvek i sa svima pričam, naročito kada su u pitanju moji veliki prijatelji", rekao je Maljković za "Dnevni avaz".

 

On nikada nije bio selektor, a bez posla je od 2007. godine kada je napustio Taukeramiku, sadašnju Kahu Laboral.

 

"Za nas trenere je sužen prostor za rad, za razliku od fudbala gde se mogućnosti svakodnevno šire. Nedavno sam o tome razgovarao sa Bogdanom Tanjevićem, pre nego što ga je uzdrmala bolest. Boša ima moju podršku i verujem da će i sada pobediti", dodao je Maljković.

 

Trofejni stručnjak smatra da je košarka na prostoru bivše SFR Jugoslavije u velikoj krizi.

 

"Previše smo se opustili i Španija i Grčka su nas odavno stigli. Jedino u čemu smo neprikosnoveni je talenat. Prirodno smo predodređeni za košarku. Jedino što se izdvaja sa ovih prostora je rad u Partizanu, na čijem čelu su Predrag Danilović i Duško Vujošević", zaključio je Maljković.

 

Maljković je u bogatoj karijeri trenirao Radnički, Crvenu zvezdu, Jugoplastiku, Barselonu, Limož, Panatinaikos, Rasing, Unikahu, Real Madrid i Taukeramiku.

 

Proglašen je za najboljeg trenera Evrope 1989. i 1990. godine, a četiri puta je sa svojim ekipama bio šampion Starog kontinenta, 1989. i 1990. sa Jugoplastikom, 1993. sa Limožom i 1996. godine sa Panatinaikosom.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here