Malović i Kacin: Jedini pravi put-pravni put

0

 

Kacin je čestitao ministarki pravde za, kako je rekao, sve što je sa svojim timom uz pomoć vlade i parlamenta uradila da se "zemlja Srbija pretvori u državu Srbiju i da se stvore uslovi za efikasan rad pravne države, kao i da se osposobi i za sledeće faze približavanja ka EU, kada se za to stvore uslovi".

Jedan od tih uslova je, prema njegovim rečima, puna saradnja sa Haškim tribunalom jer samo ona može i da dovede do okončanja te saradnje i omogući odmrzavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

"Samo to može meni da omogući da dam izveštaj o napretku Srbije koja, zbog nedovoljne saradnje sa Hagom, prošle godine nije omogućila da bi to uopšte bilo na dnevnom redu EP", kazao je Kacin.

On smatra da je "ovde svima jasno da nijedna evropska institucija ne može razmatrati aplikacije Srbije za status zemlje kandidata sve dok ne krene proces ratifikacije SP, jer kako je naveo, "faze jednostavno nije moguće preskakati."

"Moja poseta ovde i sledeći razgovori koji će uslediti sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem ide u pravcu da se stvarno stvore bolji uslovi, da se Srbija dokaže i da ovde svi razumeju da je jedini pravi put – pravni put i da je pravna država preduslov za sve", istakao je Kacin.

"Sve što se odvija u Srbiji i na nivou pravosuđa služi da poveća prava zaštite naših građana i samim tim da stvori uslove za povećanje kredibiliteta naše zemlje u svetu i Evropi", izjavila je ministarka Malović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here