Tanjug
Auto-put Miloš Veliki

Lider crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić istakao je danas da novi autoput „Miloš Veliki“ venčava Srbiju sa Crnom Gorom, i svakako sa morem.

Mandić je, u svom obraćanju kod isključenja za Ub, podsetio da je kralj Nikola, nakon oslobođenja Bara, rekao da je Crna Gora dobila izlaz na more, i da se time Srbija venčava sa morem.

– Danas će ovaj put biti deo koji će venčati Srbiju sa Crnom Gorom i svakako sa morem. Verujem da će Luka Bar i železnička pruga Beograd-Bar biti glavni oslonac za ekonomski oporvak Crne Gore – kazao je on dodajući da su se preci uvek znali gde treba da se oslone i gde treba da se kreću.

Izrazio je žaljenje što se u Crnoj Gori vodi antisrpska politika i što niko neće da kaže da se gradi auto-put Bar-Beogard, već govori samo o Bar-Boljare.

– Taj auto-put bio bi besmislen ako se ne nastavi tamo gde je i glavni put Crne Gore ka Evropi, a to je Beograd – istakao je Mandić.

Kazao je da je veoma srećan što može da bude deo važnog istorijskog trenutka, kada Srbija ostvaruje još jednu veliku ekonomsku pobedu.

– Radujemo se jer znamo da to nije samo pobeda Srbije, već svih nas. Kada su pre mnogo decenija Srbija i Crna Gora spajane železnicom jedan naš čuveni srpski književnih iz Crne Gore dao je predlog da želi da finansira metar pruge koji spaja Srbiju i Crnu Goru. Ovo nije metar, već imamo 100 kilometara autoputa koji ide ka Crnoj Gori – naglasio je Mandić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime