Vaterpolo reprezentativac Srbije Dušan Mandić, jedan od junaka spektakularne pobede nad Hrvatskom (12:11) za trofej Svetske lige u Beogradu, kaže da su scenario i atmosfera u finalu na bazenu Tašmajdan bili kao u filmu.

Srbija je osvojila 12. titulu Svetske lige, a sedmu u poslednjih osam godina, u meču za pamćenje po velikom pljusku i pobedi nad svetskim prvakom i velikim rivalom.

– Bilo je teško i zanimljivo, ta kiša i atmosfera… Sve te nosi, nevreme pojačava atmosferu, čujemo da ljudi još više navijaju i glasniji su. U finišu je bilo sve neizvesnije, primili smo gol, posle je Filipović doneo pobedu, izdržali smo. Bilo je sjajno finale – izjavio je Mandić Tanjugu.

Levoruki vaterpolista italijanskog Pro Reka priznaje je da je ishod meča mogao i da bude drugačiji, odnosno da ode u peterce nakon što je Filip Filipović golom 17 sekundi pre kraja doneo trijumf “Delfinima”.

– Odigrao sam jedno od najluđih finala, u filmskoj atmosferi i nevremenu. Oluja, kiša, publika nas je bodrila od početka do kraja i bila igrač više. Čestitam ekipi na lavovskoj borbi i ekipi Hrvatske, zasluženo je stigla do finala. Srećan sam što nije i sve se završilo u našu korist – kaže strelac četiri gola u finalu.

Mandićev potez utakmice pogledajte ovde.

Sledeći cilj je svetsko zlato ovog leta u Južnoj Koreji, koje je trenutno u rukama baš Hrvatske.

– Idemo na SP sa najvišim ambicijama, da preuzemo tron od Hrvatske. Ipak, malo ćemo da uživamo u ovoj velikoj pobedi”, naveo je Mandić i uz osmeh poručio da se nada da će selektor Dejan Savić dati ekipi bar dva dana odmora i da će “imati malo obzira.

Mandić dodaje da je bio uveren da će Filipović realizovati odlučujući peterac.

-Filip u bitnim trenucima ne može da izneveri. To je njegov kvalitet, čestitam mu na golu”, zaključio je Mandić, koji se samo nasmejao na podsećanje o fantastičnom golu “šraubom” pri vođstvu Hrvatske 9:8 četiri i po minuta pre kraja.

Naredno Svetsko prvenstvo se igra u Južnoj Koreji od 15. do 27. jula.

Izvor:
Vestionline, Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here