U poslednjem kolu u takmičenju po grupama na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji Srbija s 9:3 (3:2, 3:2, 0:0, 3:0) zauzela prvo mesto, što joj je donelo direktan plasman među osam najboljih. 

Srbija: Mandić 4, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, Lazić 2, Jakšić, Drašović, Stojanović 1, S. Rašović 1, Rističević, Vico, Dedović, Dobožanov. Selektor: Savić.

U neposrednom duelu s Grčkom samo nas je pobeda vodila direktno u četvrtfinale, što znači i utakmicu manje u završnici na ispadanje (drugi i treći iz grupa idu u osminu finala). Budući da u Gvangdžuu nismo došli s najjačim timom, pošto su neki vodeći igrači dobili predah posle trijumfa u Svetskoj ligi nedavno i obezbeđene olimpijske karte za Tokio dogodine, ne bi bio smak sveta ni da smo morali da imamo taj meč više.

Ali, i oslabljena reprezentacija je potopila Grke. Golgeterski je briljirao Dušan Mandić, a odbrana je igrana na visokom nivou požrtvovanja. U drugom poluvremenu naša mreža se nije ni zatresla.

U četvrtfinalu, 23. jula u ranim jutarnjim satima, naš tim, čije je “UNIQA” zvanično osiguranje, sastaje se s pobednikom meča osmine finala između Španije, druge u C grupi, i Japana, trećeg u D grupi.

U našoj grupi sledi susret Crne Gore i nejakog domaćina pa će komšije sasvim sigurno dalje kao drugoplasirani, a Grci kao treći.

Poznato je i da će svetski prvaci Hrvati, pobednici grupe takođe, igrati s uspešnijim iz meča potpunog favorita Nemačke i potpunog autsajdera Južne Afrike. To je u našoj polovini žreba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here