Manijak silovao snaje

0

Hapšenje Darka Kostića (39), monstruma koji je u Beogradu silovao i ubio 13-godišnju Ivanu Podraščić, ohrabrilo je druge žene da prijave zlostavljanje kojem ih je izložio. Tako se odmotalo jezivo klupko nasilja dugo dve decenije, pa se saznalo da je posle ubistva 1993. silovao još najmanje dve žene, a reč je o njegovim snajama.
Da podsetimo, Telo Ivane nađeno je dva meseca posle nestanka. Kostić nije prošao detektor laži, pa su inspektori pretražili 30 ari placa napuštene kuće u kojoj je Kostić živeo. Zgrozili su se kada su našli telo. Zlikovac je potom hladnokrvno priznao zločin i rekao da je nesrećna devojčica zapomagala i plakala, pa se iznervirao, ubio je motikom i zakopao. U prvi mah se mislilo da je time zatvoren krug zločina započet 1993. kada je sa saučesnikom ubio 64-godišnju staricu. Žena je pronađena obnažena, vezanih ruku i nogu, prerezanog grla i rasporenog stomaka. Na kraju su i urinirali po telu, a Kostića je od duge kazne spasla činjenica da je bio maloletan.
 

Kostića malo ko poznaje jer je pola života proveo u zatvoru.
– Ko zna koliko je još silovanih devojaka. Znala sam da ako je jednom silovao, on će to ponoviti. Pozivam sve žrtve da prijave zločin. Slavićemo ako dobije 40 godina zatvora – poručuje Kristina.

Međutim, sada su progovorile druge žrtve. Kristina Kovačević (22) priča da je Kostić stric njenog muža. Kada su se vraćali sa pijace na stanici joj je prišao i stavio joj nož pod rebra. Zapretio je i odveo u kuću gde je silovao s krpom u ustima prekrivenom selotejpom kako ne bi mogla da zapomaže. Vezao je za vrat i noge, kao povocem, i jedino je imala sreće što su konopci bili truli, pa je pobegla. Vratila se kući i saznala da se silovatelj nalazi baš kod njenih roditelja.
– Kada sam čula, uzela sam dete i sklonila se kod tetke u stan. Javila sam sestri da mi dovede i ostalu decu – kaže Kristina i objašnjava da ga nije prijavila jer se plašila za decu.
I Julije Knežević (29) je snaja Darka Kostića (39), rođenog brata njenog bivšeg supruga Bogdana. Nju je namamio u kuću i stavio joj šrafciger pod grlo. Plakala je i jaukala, preklinjala da je pusti.
– Rekla sam mužu šta mi je uradio, ali mi nije poverovao. Manijak ga je ubedio da lažem. Otišla sam u policiju sedam dana kasnije i to mi je najveća greška u životu. Zato mi ljudi nisu ni verovali. Nije bilo nikog da me podrži, svi su mislili da lažem – kaže Julija.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here