Opet krvavi srpski drumovi

0

Mesto nesreće: Telo Beograđanina

U Srbiji se u noći na nedelju dogodilo 98 saobraćajnih nesreća, u kojima su tri osobe poginule, a 42 su povređene.
Od toga su samo u Beogradu evidentirana 53 udesa posle kojih su ekipe Hitne pomoći prebrojale jednog mrtvog i 16 povređenih.
Naime, u jednoj od centralnih beogradskih ulica nastradao je muškarac od oko 55 godina, dok je 30-godišnji mladić teško povređen.
Tela nesrećnih putnika iz smrskanog ford mondea izvlačili su vatrogasci. Tim kolima udarili su kod skretanja za autoput u banderu,a potom leteli nekoliko desetina metara i prevrnuli se na krov.
– Tamo gde je vozilo udarilo u banderu, otpali su delovi, a kola su mnogo dalje. Ne znam kako je uspeo da udari u banderu, ali pretpostavljam da je vozio mnogo brzo. Ko zna, možda je reč o ocu i sinu i ko zna kakva ih je muka naterala da toliko brzo voze – priča vozač koji je zastao da vidi šta se dogodilo i da li može da pomogne.
Vatrogasci su povređenog mladića izvukli iz vozila koje je bilo na krovu i sa vidno oštećenom desnom stranom. Davao je znake života i odmah je prevezen u Urgentni centar. Malo više vremena trebalo je vatrogascima i Hitnoj pomoći da izvuku telo starijeg muškarca. Iz vozila se nije čuo jauk i pretpostavljali su da je bio bez svesti. Međutim, kad su ga položili na asfalt utvrdili su da je mrtav.
Samo nekoliko sati kasnije na putu Kraljevo – Kragujevac, u mestu Vitkovac, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo pešak star 92 godine. Na njega je dačijom naleteo vozač iz Kragujevca i ubio ga na licu mesta. Okolnosti i mesto gde je poginuo treći čovek nisu saopšteni.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here