Maradona šokiran: Uhapsite Suareza i odvedite ga u zatvor!

0

Dijego Armando Maradona
 

Luis Suarez je i dalje centralna vest svih svetskih SPORTskih medija. Jedni traže „glavu“ urugvajskog napadača zbog još jednog u najmanju ruku nedoličnog gesta, drugi se zgražavaju nad odlukom FIFA da ga protera sa Mundijala.

Među onima koji su špicu Liverpula dali podršku nije samo njegov narod već i legendarni Dijego Armando Maradona, koji se u jednoj TV emisiji pojavio u majici na kojoj je pisalo „Luisito, uz tebe smo“, izražavajući protest protiv čelnika Međunarodne fudbalske organizacije da ga kazni zabranom igranja fudbala četiri meseca i udalji iz Brazila.
"Ovo je sramotna odluka! Ne razumem o čemu se radi. Koga je to Suarez ubio, pa je dobio toliku kaznu? Što ga FIFA ne uhapsi i pošalje u Guantanamo (vojni zatvor na Kubi, pod upravom Sjedinjenih Američkih Država)“, ljut je Maradona.

 

Poznato je da jedan od najboljih fudbalera svih vremena koristi svaku priliku da potkači FIFA, a „slučaj Suarez“ mu je došao kao poručen.
"Fudbaler naporno radi tokom cele godine da bi mogao da igra na Mundijalu, Luis je postigao 31 gol a oni su ga ovako izbacili sa Mundijala. Neverovatno! Setite se šta je Zinedin Zidan uradio u finalu Prvenstva sveta 2006 (udario glavom Marka Materacija i zaradio isključenje), a FIFA mu je dodelila Zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira“, podsetio je Maradona, koji je i sam 1994. udaljen sa Mundijala u SAD zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.

 

U zaštitu kolege iz reprezentacije stao je i štoper Dijego Lugano.
"Ponašaju se prema Suarezu kao da je kriminalac. Iz našeg kampa je otišao u pratnji policije, a ništa nije uradio. Moram da ga branim. Verujte mi, sjajan je momak, a kazna je pregruba. Pogodila ga je u najboljem trenutku njegove karijere“, dodao je prvotimac Vest Bromvič Albiona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here