Britanski as igraće sa Špancem Felisijanom Lopezom na travi u Kraljičinom klubu u Londonu u susret Vimbldonu.

Posle poraza protiv Španca Roberta Bautiste Aguta u drugom kolu Australija opena Endi Marej (32) nije igrao. Njegove suze u Melburnu su ganule teniski svet, jer mu je povreda ugrozila karijeru. Zatim je imao još jedan operacioni zahvat.

Pola godine iza teških momenata odlučio je da se oproba na tradicionalnom turniru u Kvinsu, koji počinje 17. juna, dve nedelje pre Vimbldona.

– Vepma sam uzbuđen što se vraćam još jednom i to u Kvinsu, koji je uvek bio posebno mesto za mene. Tu sam prvi put pobedio u jednom meču, a 2009. sam prvi put uzeo trofej na britanskom tlu i prvenac na travi. Još nisam spreman da igram u singlu, ali već nekoliko meseci nemam bolove. Vredno sam vežbao da vratim fizičku snagu, a igranje u dublu biće moj pokušaj da se vratim i za pojedinačnu konkurenciju – rekao je Marej.

S veteranom Lopezom (37), čija je lepota španskog zavodnika jednom pala u oko i Marejevoj majci Džudi, a to nije sakrila, igraće u dublu prvi put. Na svetskoj listi trenutno je na 231. mestu. Igranje u Kvinsu biće mu provera može li da izdrži vimbldonske napore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here