Britanski teniser Endi Mari je trenutno 124. igrač na svetu, a ove sedmice je na turniru u Kvinsu gde će pokušati da dodatno popravi formu kako bi bio što spremniji za Vimbldon. 

Škota su poslednjih godina mučile povrede, a on je uspeo da istraje, i nije se oprostio od tenisa. kako ističe poslednjih meseci je naporno trenirao.

– Mnogo sam trenirao u poslednjih nekoliko meseci. Nije bilo mnogo sedmica u kojima sam bio van terena. Što se tiče tenisa, dobro igram na treninzima. Međutim ne mogu sa sigurnošću da kažem da ću se fizički osećati dobro na mečevima jer to nije bio slučaj u poslednjih devet ili deset meseci. Nadam se da ću biti dobro, a siguran sam da će moja igra biti u redu. Bila je dobra na treninzima, samo da mi telo izdrži – rekao je Endi Mari pred početak učešća na turniru u Kvinsu.

– Ne znam da li ću moći da igram mečeve u tri seta na Grend slemovima. Pozitivno je što na tim turnirima imaš priliku da se oporaviš između mečeva, dok ovde možeš da igraš pet mečeva u šest dana ako ideš do finala. Na Grend slemu za pet dana igraš tri meča. Pomažu ti dani odmora, ne znam šta će mi više odgovarati.

Mari kaže da mu rezultat na Kvinsu nije preterano bitan i da će mu važnije biti kako se bude osećao fizički.

– Ako se budem dobro osećao to je za mene velika pobeda jer verujem da ako budem imao dovoljno vremena na terenu i u mečevima, onda će rezultati biti u redu. Moj prioritet ove sedmice je da se što bolje osećam fizički.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here