Marić: Samo dres “orlova”

0

Rukovodstvo Partizana napravilo je odličan posao kada je letos iz Granade angažovala Marića. On je pokazao svoj kvalitet već u prvom delu sezone, odlično se uklopio i sistem Duleta Vujoševića i brinirao je u Evoligi. Sada se o njega otimaju dva saveza, srpski i australijski.

 

"Nisam očekivao sve ovo, iz Evrolige mi je stiglo ogromno priznanje, ali nije to samo moj uspeh već i zasluga saigrača, celog kluba i, naravno, navijača", izjavio je Marić za "Blic".

 

U Humsku ste došli na preporuku Vlade Šćepanovića?

 

"Znao sam dosta o Srbiji, Partizanu i treneru Vujoševiću, ali tek kada ste tu uživo, onda osetite sve to. Saigrači su me odlično primili, navijači će mi ostati urezani u srcu za ceo život, ma gde nastavio karijeru, a Vujošević je još jednom pokazao da bez rada nema uspeha. Srbinu nije teško da se navikne na svoju zemlju i svoj narod, jedino me u Beogradu malo muči gužva u saobraćaju", dodao je Marić.

 

A reprezentacija? Srbija ili Australija?

"Srbija, naravno. Međutim, na potezu je naš Košarkaški savez, koji mora da kontaktira s FIBA i Australijancima…ja hoću dres "orlova"", izričit je Marić.

 

Kao sledeća igračka stanica pominje se Panatinaikos?

"Prvo da u Evroligi opravdamo epitet evropskog hita, a onda da odbranimo i sve domaće trofeje", za kraj je rekao Marić.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here