Tanjug
Zoran Marjanović dolazi na suđenje

Zoran Marjanović ponovo je danas na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu negirao da je ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović.

– Dok god hodam ovom zemljom, želim da pomognem da se pronađe ubica moje supruge i eventualni saučesnici – rekao je Marjanović, detaljno izlažući svoju odbranu.

On je opisao do najsitinijih detalja svoje popodne kada je poslednji put video suprugu, kako je trajala potraga za njom, kao i kasnije detalje hapšenja i saslušanja u policiji. Posebno je istakao da je njihov odnos bio savršen, ali da su ponekad imali nesuglasice oko njenog stajlinga kada je odlučila da se vrati na estradu.

Nakon detaljnog izlaganje odbrane, odgovarao je na pitanja svojih advokata i suda, ali je odbio da odgovara na pitanja tužioca, navodeći da mu je Tužilaštvo ovim postupkom nanelo veliku štetu.

Od početka ovog slučaja Marjanović negira da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike. Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge. On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je posle ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here