Zinedinu Zidanu se ozbiljno drma klupa, a poraz od Betisa proteklog vikenda upalio je alarme kod Florentina Pereza, koji prema pisanju Marke ozbiljno počinje da sumnja u Francuza.

 

Osim što se skupa pojačanja od letos nisu pokazala, uključujući i Luku Jovića, koji je plaćen 60 miliona evra, Zidan je na pragu da ispadne iz Lige šampiona od Mančester Sitija, proteklog vikenda je izgubio i 1. mesto u Primeri, a igra deluje neubedljivo.

Zbog toga postoji nekoliko kandidata da već na leto zamene Zidana, piše Marka, najupućeniji list u Španiji kada su u pitanju dešavanja na Santjago Bernabeu.

Glavni kandidat za novog trenera je Maurisio Poketino, koji je pre nekoliko meseci otpušten iz Totenhema. Drugi je Masimilijano Alegri, bivši trener Juventusa.

Real je već pregovarao sa Poketinom na leto 2018. godine, kada je Zidan napustio klupu posle osvajanja Lige šampiona. Međutim, upravo tada je Poketino potpisao novi ugovor sa Totenhemom. Njegovo ime ponovo se pominjalo i u oktobru 2018. godine, kada je Lopetegi dobio otkaz u Realu, ali je ostao veran Totenhemu.

Marka ističe da je Poketino spreman da sada ispuni svoj san da postane trener Real Madrida. Pre mesec i po dana je odbio neočekivanu ponudu Barselone, za koju je rekao da je nikada ne bi trenira, jer je igrao za njenog gradskog rivala Espanjol tokom karijere, ali španski mediji navode da je glavni razlog bio da ne zatvara sebi vrata Bernabeua za sva vremena.

Svakako će do juna sve biti jasnije. Zidan ima šansu da osvajanjem Primere ili Lige šampiona ostane na klupi, ali sve se glasnije priča da mu se sprema zamena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here