PKS
Bord direktora

Predsednici privrednih komora zemalja pridruženih članica Evrokomore po peti put izabrali su predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža za člana Borda direktora najveće evropske poslovne asocijacije za period 2024-2025. Marko Čadež će u Bordu direktora zastupati interese  biznis  zajednice Zapadnog Balkana i komora drugih zemalja koje nisu članice EU. Izbor su podržale sve pridružene članice Evrokomore uključujući komore Crne Gore, BiH i Kosova.

Povodom izbora, Marko Čadež je istakao da je tokom prethodnih godina Privredna komora Srbije uložila mnogo truda na angažovanju komora Zapadnog Balkana u okviru Evrokomore.

„Uspeli smo da identifikujemo prioritete za saradnju kompanija i poslovnih organizacija iz EU i zemalja Zapadnog Balkana, međutim, i pre punopravnog članstva neophodno je brže uključivanje zemalja kandidata u evropske strukture, kao što je jedinstveno tržište“, istakao je predsednik PKS.

„Jedinstveno evropsko tržište za kompanije i proizvode sa Zapadnog Balkana dalo bi novi zamah za reforme kroz postizanje transparentnih ciljeva i koristi, korak po korak, u razumnom vremenskom okviru i doprinelo obezbeđivanju evropske industrijske budućnosti, podsticanju ekonomske konsolidacije i unapređenju otpornosti i nezavisnosti, pre svega malih i srednjih preduzeća“, dodao je.

Čadež je izrazio uverenje da će Privredna komora Srbije ostati pouzdan i proaktivan partner na evropskom putu, promovišući zajedničke vrednosti Evrokomore i njenih članica i u narednom periodu.

Izbor predsednika PKS za člana borda direktora formalno će potvrditi Skupština Evrokomore,  najveće poslovne asocijacije Evrope, koja predstavlja 20 miliona kompanija i 42 nacionalne i 1.700 regionalnih i lokalnih komora, na sednici 15. novembra ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here