U 18. kolu francuskog prvenstva izostala sedma uzastopna ligaška pobeda nekadašnjeg evropskog prvaka, ali su njegovi navijači zadovoljni i bodom na terenu Meca. 

Iako je prekinuta serija koja je išla ka rekordnoj iz 2014. pod argentinskim trenerom Marselom Bjelsom (osam), na bod se gleda kao na kuću jer je razvoj događaja bio takav da je Marsej mogao da se vrati i s pognutom glavom. Domaćin je vodio s 1:0 od 40. minuta, a u 53. minutu je dosuđen penal u njegovu korist.

Neopravdano, jer japanski desni bek Hiroki Sakai nije ni takao igrača Meca, koji je pao preko njegove noge. VAR, koji bi trebalo da je svevideći, presudio je da je to prekršaj za najstrožu kaznu. U ovoj godini protiv Marseja je svirano 12 penala, više nego protiv bilo kog tima u pet vodećih liga Evrope.

Golman Joan Pele (37), koji je između stativa stao u 31. minutu umesto povređenog kapitena Stiva Mandande (34), pročitao je nameru izvođača. U prošloj sezoni, u ligaškom meču s Pari Sen Žermenom na Parku prinčeva (3:1 za domaćina), prinudno je ušao u igru jer je Mandanda bio isključen. U nadoknadi vremena odbranio je penal asu “svetaca” Kilijanu Mbapeu.

Njegovu pantersku intervenciju u Mecu pogotkom je zatim krunisao Nemanja Radonjić za konačnih 1:1. Naše krilo je ušao u igru na početku drugog poluvremena, a mrežu je zatresao u 70. minutu kada se našao na pravom mestu na prizemnu loptu u srce šesnaesterca.

Njemu je to četvrti gol u dresu Marseja (u prošloj debitantskoj sezoni nije mu pošlo za rukom da bude strelac), četvrti u pet poslednjih utakmica u francuskom prvenstvu. Uvek je ulazio u igru kao rezerva. Zatresao je mrežu protiv Tuluza 24. novembra (26 minuta u igri), protiv Bresta 30. novembra (16), protiv Anžija 3. decembra nije (11), pa protiv Bordoa 8. decembra ponovo jeste (26).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here