EPA/Kusthrim Ternava

“Istraga se odvija u nekoliko pravaca”, izjavio je povodom napada na autobus kod Glođana nadležni tužilac.

Kako prenosi Kljan Kosova, on je rekao da za sada nije poznat definitivan motiv koji je doveo do ubistva tri osobe, ali da se radi na otkrivanju počinilaca zločina.

– Postoje različite linije istrage. Trenutno nemamo konkretan motiv i nemamo informacije da podelimo sa vama – rekao je medijima tužilac.

– Ne možemo ni da govorimo o broju osumnjičenih. Radimo na identifikaciji počinilaca ovog tragičnog zločina – rekao je on.

Kancelarija glavnog državnog tužioca saopštila je da su na lice mesta izašli glavni tužilac Specijalnog tužilaštva, glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći, zajedno sa zamenikom glavnog tužioca ovog Tužilaštva i pritvorskim tužiocem Odeljenja za teška krivična dela i da u koordinaciji sa policijom Kosova preduzimaju sve neophodne radnje da se otkrije počinilac zločina koji se dogodio u Glođanu kod Dečana.

U blizini Glođana večeras je iz kalašnjikova pucano na autobus, a Hitna pomoć i Tužilaštvo iz Peći potvrdili su da su poginule tri osobe. Koha je prethodno prenela da je poginulo četvoro ljudi.

Povređeni su prevezeni u bolnice u Peći i u Dečanima.

Na licu mesta stradao je vozač, dok su od zadobijenih povreda nešto kasnije preminuli dvoje mladih, rođenih 2003. odnosno 2004. godine.

Kako je prenela Gazeta ekspres, navedeno je da su prezimena poginulih učenika Hamzaj i Mustafaj.

Zamenik regionalnog direktora policije u Peći Veton Eljšani rekao je da se sumnja da je jedna osoba napala autobus u kome su tri osobe ubijene, a jedna povređena, prenosi Kljan Kosova.

On je naglasio da je istraga u toku kako bi se otkrili svi tragovi zločina u Glođanu.

– Sumnja se da je napad izvršila jedna osoba – rekao je on.

Elšani je dodao da motivi koji su doveli do zločina još uvek nisu poznati.

Portparol policije za region Peć Fadilj Gaši izjavio je da je u trenutku pucnjave na autobus u blizini Glođana bilo osam putnika.

On je rekao da je oko 19 časova policija obaveštena da je pucano na autobus u selu Glođane.

– Bilo je osam ljudi, autobus je išao iz Ðakovice za Dečane, jedan broj učenika izašao je iz autobusa u drugim selima – rekao je Gaši.

Prema njegovim rečima jedna osoba je preminula na licu mesta, dok su tri prebačene u Urgentni centar Regionalne bolnice u Peći, gde su dve od njih kasnije preminule.

 

Kako se saznaje do tragedije je došlo zbog osvete. Naime jednog od putnika su vozač i kondukter autobusa izbacili jer je uznemiravao devojke. On je zatim uzeo kalašnjikov, sačekao autobus i ispalio rafal.

1 COMMENT

  1. Како, због освете? Освета је кад неко убије због другог убиства. Ово није освета, ово је кукавичлук, злочин, биједа…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here