Masakr u Finskoj: Kosovski Albanac ubio petoro!

0

Velika tragedija u malenom gradu Espou
 

 

Državna televizija Jle (YLE) najpre je javila da je jedno lice, obučeno u crno, otvorilo vatru iz pištolja kalibra 9 milimetara na prolaznike u tržnom centru i, prema prvim izjavama očevidaca, najmanje jedna osoba je posle pucnjave ležala u u lokvi krvi, ne dajući znake života…

 

Kasnije je, nažalost, otkriveno da su u napadu smrtno stradale četiri osobe, a policija je krenula u potragu za, kako se najpre mislilo, mladićem od 18 godina. Detaljnijom analizom ustanovljeno je da je reč o 43-godišnjem čoveku, od ranije poznatom policiji.

 

Demokratska, i bolja od Srbije, Finska

U Finskoj poslednjih godina često dolazi do ovakvih inicidenata – u zemlji postoji veliki broj komada vatrenog oružja jer je lov izuzetno popularan, a to ima svoju cenu. U poslednje dve godine, na primer, zabeležene su dve pucnjave u školama i u tim incidentima je ubijeno 20 ljudi. U Srbiji, po zapadnim standardima nazadnoj zemlji, u školama još nije bilo slučajeva masovnog ubijanja dece.

Štaviše, predstavnici policije potvrdili su na konferenciji za novinare da je u jednoj kući u Espou pronađeno telo žene, za koju se sumnja da je peta žrtva ovog napadača, koji je od ranije osuđivan za oružano nasilje. Još nije poznato da li je ova žena ubijena prije ili poslije pucnjave u tržnom centru. Dnevnik "Helskingin sanomat" navodi da je peta žrtva bivša prijateljica napadača.

 

"Osumnjičeni za ovo ubistvo je 43-godišnji Ibrahim Škupoli, koji je ranije osuđivan za oružano nasilje", izjavio je Jurki Kalio, policijski komesar u Espou. Finska policija ranije je objavila fotografiju osumnjičenog.

 

Kao mogući motiv ubistava policija je navela ljubomoru, jer je Škupoliju bilo zabranjeno da se približava bivšoj supruzi, koju je maltretirao, zbog čega je osuđivan.

 

Kako je izjavio jedan policajac, veruje se da je jedna od žrtava bio ljubavnik njegove bivše supruge.

 

Škupolijeva bivša supruga radila je u radnji u tržnom centru, čije četvoro zaposlenih je on ubio.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here