Masovno i kvalitetno

0

 

Đaci u Hajdelbergu

Masovno, nasmejano, sa željom da budu što bolji učenici Dopunske škole na srpskom jeziku nastavnice Aleksandre Petrović odeljenja Kincelsau, Švebiš- Halu, Manhajmu, Hajdelbergu i Hajlbronu učestvovali su na Krosu RTS-a u svojim gradovima. Još pre krosa na redovnoj nastavi kroz radionice ne samo o sportu, već i o zdravoj ishrani učenici su se spremali za takmičenje, jer je njegova svrha promocija sporta, zdravlja i zdravih stilova života. Oni su sa svojom nastavnicom diskutovali o zdravim navikama i merama za očuvanje i unapređenje zdravlja i pravili su plakete i transparente na pomenutu temu, koje su imali sa tobom tokom krosa.
U Kincelsau prva je bila Kristina Maričić, druga Danijela Vujanić i treća Tijana Pantelić, a kod dečaka prvo mesto je osvojio Saša Miloradović, a drugo Danijel Vujanić.
U Švebiš-Halu đaci su trčali na sportskom terenu u svojoj školi i to u dve kategorije od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. Prva mesta su osvojili Valentina Vuković (4. razred) i Denis Petrović.

Pobednici u Švebiš Halu
 

U Manhajmu bili su podeljeni u tri kategorije. Mlađi uzrast od 1. do 3, srednji od 4. do 6 razreda devojčice i 4. do 6. razreda dečaci. Prva mesta po grupama su osvojili Vanja Knježević (trećak) Andrijana Jovičić (peti razred) i Valeria Lučić (četvrti razred), dok je kod dečaka prvi bio Aleksandar Dimić (četvrti razred). Posle takmičarskog dela, učenici su trčali još jedan krug u znak podrške Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji i saosećajnosti sa njima i situacijom koja ih je zadesila. U to ime oni su napravili i transparente kojima apeluju za pomoć ugroženima.

Najbolji sa nastavnicom u Manhajmu
 

U Hajlbronu, posle redovne nastave, učenici su se uputili ka predivnom Vertizen parku na reci Nekar. Polučasovna šetnja je bilo odlično zagrejavanje pred trku, gde su se podelili u četiri kategorije. Tu su ih već čekali dobro "naoružani" roditelji ne samo željom da bodre, već i sa sokovima i slatkišima za sve. Prva mesta su osvojili Stefan Stanišić (prvi razred), Melina Hatzidis (četrvrti), njen stariji brat Emanuel (sedmi razred) kao i Julija Pudić, takođe učenica sedmog razreda. Druženje je potom nastavljeno do kasnih popodnevnih sati gde su svi uživali, a đaci se dodatno igrali.

 

Berići i Pisići odskočili
U Hajdelbergu pomoć ne samo deci već i nastavnici Aleksandri pružio je Zoran Pisić, predsednik Saveza roditelja, koji je košarkaški trener, u određivanju trkačkih staza po grupama. Prva mesta osvojili su Tamara Berić (prvi razred), Milan Berić (četvrti), Elena Pisić (sedmi) i David Pisić (peti). Druženje uz dobru zabavu je nastavljeno u klubu Ljuba Nenadović, gde su svi uživali.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here