EPA

Predsednik Italije Serđo Matarela izjavio je danas da bi poraz Ukrajine doveo do široko rasprostranjenog i razornog sukoba, dodavši da što pre treba stvoriti uslove za postizanje mira.

– Podržavanjem Ukrajine sprečavamo opasnost od sukoba na nestabilnim granicama –  rekao je Matarela na sastanku grupe “Arajoluš” u Portu, prenosi ANSA.

Dodao je da bi se, u slučaju poraza Ukrajine, dogodio talas agresija nad drugim zemljama sa kojima se Rusija graniči.

– Kao što se dogodilo u prošlom veku, između 1938. i 1939. godine, to bi dovelo do rasprostranjenog i razornog sukoba – poručio je italijanski predsednik.

Istakao je da je tužno videti velika razaranja i to što ima mnogo izgubljenih života.

– Ogromna finansijska sredstva su spaljena na naoružanje, ali mi štitimo svetski mir. Naravno, nada je da će se stvoriti uslovi, što je pre moguće, za proces koji vodi miru u Ukrajini – naveo je Matarela.

1 COMMENT

  1. MATARELA NE ZNA

    Italijanu su se pokazali kao najbolji ratnici u Starom Rimu. Čini mi se da ovaj njihov predsednik, sa svojim godinama koje nosi, živi sa Romulom i Remom.Znači, ne shvata da živi 30 vekova kasnije!
    Shvati moj gospodine. Rusima nije potrebna ova izanđala Evropa i Rim.Oni samo hoće da žive mirno i da preko leta spavaju na livadi, bez straha da ih ne pogodi vaša raketa. A ti si moj druže zaboravio da je tvom Bonaparti lako da sa puškama i gomilom razbojnika osvoji pravoslavnu Etiopiju, a potom da ide na Moskvu, gde je izgubio svoju vojsku. To zapamti moj dragi Predsedniče.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here