Матија Бећковић – Ћирилица је свето писмо – чим су је сви окупатори забрањивали

2
Matija Bećković

Академик Матија Бећковић изјавио је да је довољан разлог да Срби сачувају ћирилично писмо старо хиљаду година то што га је сваки окупатор забрањивао.

„И да нема других разлога, то је довољно да оно буде свето и сачувано у сваком народу који се докопао слободе“

2 COMMENTS

  1. Dragi Matija,
    Kud god tvoja umna glava korači za tobom koračaju svi Srbi iz srpske matice, republike Srpske, Crnne Gore kao širom Dijaspore i tugovao je srpski kralj Petar II Karađorđević za svoj narod i od tuge je preminuo na dan 3.novembra 1970.godine i robovao srpski pod Brozovom komunističkom diktaturom 35.godina i prošlo tri decenije od višestanačkih izbora na žalost u našoj zemlji zavladala prošlost (bivših komunista) dok sada neću da predaju vlast, nego su prodali sve srpske rudnike, minerale, plemeniti metal, imovinu seljaku i bez ekološke zaštite za orromne milijarde dolara i sada palo na pamet da kupuju glasače na ovin izborima.
    Srpskom narodu drugo ne preostaje nego na ovim izborima da pobedi Vučića koaliciju prošlosti i kruniše prestolonaslednika Aleksandar II Karađrćevića za kralja kraljevine Srbije ili mora da se dogodi drugi peti oktobar u Srbiji.
    S verom u boga za kralja i otadžbinu!
    Žijo iz kraljevine Švedske

  2. Postovani Matija, cirilica nije stara samo hiljadu, vec pet hiljada godina, koliko je staro i vincansko pismo koje sadrži 24 slova cirilice. Nisu nas opismenili nikakav Cirilo i Metodije, niti Vuk Karadžic, niti je po Cirilu dobila naziv. Vincanska boginja je bila pticja boginja, a na sanskritu sa kojim je srbski jezik najslicniji na svetu, ptica se kaže cirili… Sva nasa istorija je krivotvorena, pa tako i prica o nasem pismu. Moja malenkost dugi niz godina proučava istoriju, mitologiju i drevne jezike…. Pozdrav!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here