pixabay

NATO ima manje od 5 odsto kapaciteta protivvazdušne odbrane potrebnih za zaštitu istočne i centralne Evrope u slučaju intenzivnog napada, objavio je “Fajnenšel tajms”, pozivajući se na nekoliko izvora upoznatih sa poverljivim odbrambenim planovima alijanse, napravljenim 2023. godine.

– (Vazdušna odbrana) je jedna od najvećih praznina koje imamo. Ne možemo to poreći – rekao je neimenovani diplomata NATO-a.

Sposobnost alijanse da izdrži raketne i vazdušne udare bila je “suštinski deo plana za odbranu istočne Evrope od invazije”, rekao je drugi izvor.

– A sada toga nemamo – rekao je on.

U članku se kaže da i Velikoj Britaniji takođe loše ide u ovoj oblasti. Kako navodi “Fajnenšel tajms”, šest razarača projektovanih za PVO ima nedostatke u dizajnu, a šest savremenih PVO sistema Sky Sabre ima domet svega 40 km, s tim da se dva nalaze u inostranstvu.

2 COMMENTS

  1. ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here