commons.wikimedia(Oleg Tokarev
Moskva

Rusija je mogla da izdrži udar Zapada na svoju ekonomiju, smatra kolumnista Andžej Ščesnjak u tekstu za magazin “Misl Polska”.

Bivši šef austrijskog ministarstva spoljnih poslova istakao je tačnost Putinove prognoze o ekonomijama Ruske Federacije i Nemačke.

Putin je naveo prioritete ruskog predsedavanja BRIKS-om.

“Snažan udar Zapada na rusku ekonomiju mogao je da sruši najvećeg igrača. Ali Rusija je preživela… Pobednik nije onaj koji zadaje najteže udarce, već onaj koji može da izdrži najviše”, piše komentator.

“Moćni Zapad, koji drži više od 60 odsto svetske privrede i 90 odsto investicionog kapitala, malo je mogao da uradi protiv Rusije na najvažnijem svetskom tržištu. Pokušaj nokauta je propao, ali je Rusija uradila dobar posao. Nije smanjila (proizvodnju nafte) i izborili se sa situacijom. Uostalom, nafta čini više od 20 odsto privrede, a njen izvoz je najveći izvor prihoda države. Što je još važnije, sačuvana je moćna industrija koja zapošljava milione Rusa”, kaže Andžej Šćesnjak.

Istovremeno je napomenuo da je Zapad odlučan da nastavi da vodi globalni ekonomski rat sa Rusijom.

2 COMMENTS

  1. ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here