Mediji: U kovid bolnici u Nišu pacijent (82) pretukao štakom medicinsku sestru

0
Tanjug
Klinički centar Niš

S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) u kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra, jer ga je sprečila da svojevoljno napusti tu zdravstvenu ustanovu, a zatim pretio da će skočiti kroz prozor, prenose mediji.

Težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati, kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

– Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na lečenju, nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor – rekli su sagovornici upoznati sa slučajem.

Oni su naveli da je zabrinuta zdravstvena radnica pacijenta uspela da ubedi da odustane od iracionalne namere i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima.

Niška policija je potvrdila taj događaj i saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo. Ustanovljeno je da je reči o krivičnom delu lake telesne povrede, zbog čega će protiv napadača biti podneta krivična prijava.

Niški Klinički centar osudio je napad na medicinsku sestru.

– Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć – rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savesnoj osobi koja je doživela traumu samo zato što je radila svoj posao.

– Da ga je pustila da skoči kroz prozor, dobila bi otkaz – rekla je jedna koleginica pretučene žene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here