Među dobrovoljcima i ambasador Palestine

0

Nekoliko hiljada građana odazvalo se javnom pozivu Vlade Srbije i okupilo se juče ujutru ispred Beogradske arene. Autobusima su došli iz Beograda, centralne Srbije, sa Kosova i Metohije, Makedonije… U pomoć su došle čak i diplomate.
– Nadamo se da će se sve dobro završiti – kaže Dušan Todorović koji je sa još sedmoro prijatelja došao sa beogradske opštine Stari grad.
Srbi iz Makedonije u petak u ponoć krenuli su put Beograda sa tri autobusa.
– Nismo čekali da nas neko specijalno pozove. Smatramo da bi trebalo da budemo na usluzi svojoj matičnoj državi. Videli smo veliku katastrofu, i želeli smo da budemo od bilo kakve pomoći – kaže Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji.
Ambasador Palestine u Beogradu pokupio je osoblje ambasade i doveo ih pred Arenu.
– Čuli smo da se traže volonteri i pozvao sam osoblje ambasade i studente koji studiraju u Beogradu. Došli smo jer je to naša ljudska dužnost. U obavezi smo da pomognemo prijateljskom srpskom narodu. Spremni smo gde god nas pošalju, kazao je ambasador Muhamed Nabhan.
Javnom pozivu odazvao se i košarkaš Igor Rakočević koji je oduševljen odzivom ljudi.
 

Prota Bilbija poslao šleper
Nebojša Majstorović, izbeglica iz Grahova, takođe je došao pred Arenu.
– Kako ne bih pomogao? I u ratu sam sam ratovao za otadžbinu. U petak uveče smo nosili pomoć ispred manastira Trojeručice koji je doneo otac Vojo Bilbija iz Roterdama iz Holandije. Doterao pun šleper – kaže Majstorović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here