EPA/Ekaterina Shtukina
Dmitrij Medvedev

Dmitrij Medvedev, bivši predsednik Rusije i sadašnji zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti, upozorio je na nuklearni rat u slučaju poraza Rusije u ratu protiv Ukrajine.

Komentarišući predstojeći sastanak zapadnih i ukrajinskih zvaničnika u vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, Medvedev je na Telegramu objavio da očekuje da će se na njemu razgovarati o novim isporukama teškog naoružanja Ukrajini i udarnim sistemima.

Dodao je da niko nije razmišljao o izvođenju “elementarnog zaključka da poraz nuklearne sile u konvencionalnom ratu može izazvati izbijanje nuklearnog rata”.

– Nuklearne sile nisu izgubile velike sukobe od kojih zavisi njihova sudbina. I to bi svima trebalo da bude očigledno – rekao je Medvedev.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u decembru prošle godine da ruska vojna doktrina dozvoljava samo odbrambenu upotrebu nuklearnog oružja, kao odgovor na spoljni napad.

Ranije je Medvedev, poznat po glasnim i ratobornim javnim istupima, izjavio da bi Moskva mogla da upotrebi nuklearno oružje radi odbrane.

8 COMMENTS

  1. Znaci medjede jedan ‘oces da ucenis celi svet : ako Rusija izgubi (zar je vec dotle dosl’o?) ode celi svet, a? Otice tebi i Putku prije toga glava. Ko sto ubijate Ruse, svedoke vaseg kriminala po celom svetu, tako ces od svog naroda da stradas.

  2. Amerkanci su zaboravili da su vec vodili nuklearne ratove a Rusi nesmiju ni najaviti da se moze nesto desiti.
    Uostalom kako su ratovali protiv Srba o Japancima necemo ni pricati.

  3. POKAZAŠE RUSKE VOĐE PRAVO LICE TIRANIJE NAD OSTALIM SVETOM I SVOJIM NARODOM. ALI SAD POČINJE NJIHOV SLOBODAN PAD. SVE ĆE TO RUSKI NAROD VIDETI. SUDIĆE IM KAO ŠTO SU SUDILI ČAUŠESKU. NA KRAJU ĆE RUSKI NAROD POBEDITI TIRANE I PRIDRUŽITI SE NORMALNOM SVETU GDE I SAM PRIPADA. ŽIVELA SLOBODNA RUSIJA, ŽIVELA SRBIJA U EU I NATO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here