EPA/Christophe Petit Tesson
Novak Đoković i Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev poznat je po tome što ima veliko poštovanje za srpskog igrača Novaka Đokovića, a sada je Rus govoreći pred Vimbldon ponovo istakao da je Srbin najbolji u istoriji.

Medvedev je na Vimbldonu treći nosilac, a prvi meč odigraće protiv Britanca Artura Ferija, koji ima 20 godina i koji je 389. teniser sveta.

– Prvo, ne znam kako to radi. Osećam da svi igrači, osim Novaka, Rodžera i Rafe, mogu da imaju loše dane i da gube od igrača koji su van Top 100 ili od kvalifikanata… To je normalno u sportu. Ali kada pogledam, Novak je skoro na 50 odsto, igrao je 70 grend slemova i bio je u 35 finala. Ne znam kako je to moguće? On izgleda nema loše dane. Zapravo, ima ih, kao i svi, ali i tada uspeva da pobedi. Ne znam kako to radi i zato je on za mene najveći u istoriji tenisa, ali to je podložno debati naravno – rekao je Medvedev na konferenciji za medije.

Inače, Medvedev je zaustavio Novaka u pohodu na kalendarski grend slem tako što ga je savladao u finalu US opena.

– Da budete sposobni da ga pobedite kada ide da kompletira godišnji grend slem… Možda je bio malo stegnutiji nego inače, ali odigrao sam neverovatan meč i to me čini još ponosnijim da sam bio spreman da to uradim. Srećan sam što sam ga tada pobedio, ali ne želim da stanem na tome, želim da idem po nove grend slem titule i da igram sa Novakom – rekao je Danil.

Ko zna, možda i na ovom Vimbldonu bude nekog velikog okršaja Medvedeva i Đokovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here