Foto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je da je na Olimpijske igre došao kako bi osvojio najsjajnije odličje, te da ga dodano motiviše činjenica da predstavlja svoju zemlju.

Medvedev je jedan od favorita na turniru u Tokiju. Ruski teniser već nekoliko dana je u olimpijskom selu, a imao je prilike da trenira i na terenima ‘Arijake tenis parka’.

– Uradio sam sve prema protokolu, testiran sam kao i svi ostali. Već imam antitela – rekao je Danil.

– Osećam se odlično. Mada je potrebno telu vremena da se navikne. Najvažnije je kako ću se osećati u nedelju kada počne turnir.

Drugi teniser sveta debitovaće na Olimpijskim igrama, a prvi put je u olimpijskom selu.

– Zanimljivo je. Teniseri su navikli da budu u hotelima sa pet zvezdica, organizatori vam obezbede sve. Ali svi mi smo igrali fjučerse i u tom periodu smo tražili što jeftiniji smeštaj, kako bismo uštedeli makar 10 evra. Tako da ovo sada nije ništa novo. Suštinski, sobe su dobre. Hrana je odlična, što je za mene važno.

Istakao je Rus da je u Tokio došao kako bi osvojio najsjajnije odličje.

– Na svakom turniru igram kako bih ga osvojio. Biće teško, dosta je dobrih igara. Kada igrate za svoju zemlju, onda se trudite da budete što bolji.

Mnogi smatraju da je Medvedev jedini koji može da zaustavi Novaka Đokovića. Upitan da li oseća pritisak zbog toga, odgovorio je:

– Ne. Želim da igram najbolje što mogu. Ako uspem da pobedim igrače kao što je Novak, onda je to fantastično. Nekada je izuzetno teško pobediti ga, ne samo meni već i svima ostalima. Čak i Federeru i Nadalu.

Teniski turnir na Olimpijskim igrama počinje 24. jula.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime