EPA-EFE/Alexey Nikolsky
Dmitrij Medvedev

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev smatra da je najbolje privremeno obustaviti diplomatske odnose sa Evropskom unijom i povući diplomatsko osoblje u Rusiju, nakon odluke EU da zabrani ruskim državljanima uvoz određene robe na njenu teritoriju.

“Ova odluka očigledno nije kazna za ‘zločinački agresivni režim u Kremlju’. Ovo je konkretan šamar svakom građaninu Rusije. Šta učiniti? Sigurno nećemo uvoditi recipročna ograničenja za građane EU. Mi nismo rasisti, za razliku od mnogih rukovodilaca onih zemalja, čiji su rođaci služili u SS. A, oni koji nam dolaze, obično vole i cene Rusiju”, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, najbolje bi bilo da se jednostavno privremeno obustave diplomatski odnosi sa EU, kao i da se diplomatsko osoblje povuče u Rusiju.

Istovremeno, Medvedev je podsetio da se “ambasade evakuišu pre konkretnih događaja”.

Evropska komisija je prošle nedelje objasnila da je u okviru uvedenih sankcija automobilima registrovanim u Rusiji zabranjen ulaz u EU, kao i prevoz nekih ličnih stvari, na primer, pametnih telefona.

1 COMMENT

  1. Jao, medvede, nemoj kumimte Bogom! Sta ce Evropsla Unija bez Rusa, bez tebe, kako ce izaci na kraj od prvog do prvog.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here