Pau Klas Babot Miler, šesnaestogodišnjak koji je rođen u Nemačkoj, gde i živi, elektronskom poštom ukazao Fudbalskoj federaciji Andore kakve golove ume da daje.

Njegova majka je iz male pirinejske države, a pošto ne gaji iluziju da će zaigrati za reprezentaciju očeve zemlje, rešio je da se obrati fudbalskom rukovodstvu Andore. Mejlom je poslao video-snimak jednog svog evrogola s utakmice juniorskog tima Karbenera iz Frankfurta, za koji igra.

Iz Andore je zaista usledio glas. Pozvan je u reprezentaciju uzrasta do 17 godina, ali je već posle jednog treninga sutradan prekomandovan u tim do 19, koji se takmiči u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Dobio je priliku da zaigra u poslednjih desetak minuta protiv Belorusije.

– Bilo je to neverovatno iskustvo. Stekao sam utisak da su u starijem uzrastu fizički zahtevi mnogo veći. Ritam igre je brži. Bio sam nervozan jer nisam hteo da grešim. Pobedio sam u svojoj glavi – rekao je Babot, koji s nestrpljenjem očekuje duel s Nemcima, koji su u istoj grupi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here