Džon Mekinro, legendarni američki teniser, kaže da moraju da se dese neke nepredviđene okolnosti kako Novak Đoković ne bi pobedio na US Openu.

U izostanku Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ne postoji mnogo tenisera koji bi mogli da savladaju najboljeg tenisera sveta.

– Mislim da su momci kojima je servis najjača strana najveća pretnja po Novaka. Druga pretnja bi mogla da bude fizička sprema, odnosno ako Novak ne bude bio u stanju da trenira onako jako kako je navikao. Ukoliko uđe u ‘rat’ sa nekim mlađim i spremnijim igračem… – kaže Mekinro i dodaje:

– Po mom mišljenju, postoji samo nekoliko tenisera koji mogu da ga pobede. Tako da, ako neko drugi hoće da osvoji, Novak će morati sam sebe da pobedi, a to će se desiti jedino ukoliko uslovi za igru budu nepodnošljivi ili ako se dese neke nepredviđene okolnosti (odustajanje, predaja…).

Đokovićevi najveći rivali u Njujorku su Dominik Tim, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev, a od njih je jedino Austrijanac uspeo da pobedi Novaka na Grend slemu – prošle godine u polufinalu Rolan Garosa.

Novak se u sredu plasirao u treće kolo nakon što je posle izgubljenog prvog seta eliminisao Kajla Edmunda.

Protivnik u borbi za osminu finala biće mu Nemac Jan-Lenard Štruf.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here