Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Mančester siti u meču 29. kola Premijer lige 2:0 (1:0).

Nakon dve pobede na Etihadu u Premijer ligi i FA kupu (1:2, 0:1), Junajted je sada slavio i mao domaćin, a vodeći pogodak na meču postigao je Entoni Marsijal u 30. minutu posle nove asistencije Bruna Fernandeša, da bi u nadoknadi vremena Skot Mektominej postavio konačnih 2:0. Nemanja Matić je ponovo odigrao 90 minuta i bio je odličan, i deluje da je povratio i poverenje i samopouzdanje i da će biti standardan do kraja sezone.

Ovim trijumfom, Junajted je zadržao korak za Čelsijem u borbi za četvrto mesto, preskočivši Vulvse. Siti je ostao sa čak 25 bodova zaostatka za Liverpulom koji sada može da osvoji titulu u naredna dva kola!

Siti je dominirao od samog početka u posedu lopte, ali je Junajted bio taj koji je imao više udaraca ka golu i što je još važnije – onaj tim koji je pogodio.

Na isteku pola časa igre, Bruno Fernandeš je ponovo pokazao lucidnost, iz prekida je bocnuo loptu i spojio Marsijala koji maestralno pogađa prvi ugao za 1:0.

Do kraja poluvremena, tačnije u samom finišu, ponovo je “zakazao” VAR. Posle jednog duela sa Otamendijem, Fred je pao, a sudija mu je pokazao žuti karton zbog navodnog simuliranja. Ovo je diglo prašinu na Ostrvu, pošto se na usporenom snimku jasno vidi da je Otamendi promašio loptu i nagazio Brazilca.

VAR je u centru pažnje bio i na startu drugog poluvremena, Serhio Aguero je postigao pogodak, u situaciji jedan na jedan sa De Heom, pomoćni je odmah digao zastavicu, a onda su usledile one žute i plave linije koje nama gledaocima nisu mnogo pomogle da rastumačimo, kao što je bio slučaju kod penala za Junajted.

Sve u svemu, meč je nastavljen, a Pep Gvardiola je odlučio da napravi dvostruku izmenu na isteku sata igre, pošto su Marez i Žezus zamenili Bernarda Silve i Aguera. To je nešto promenilo u igri Sitija, koji je delovao konkretnije u napadu, ali daleko i od opasne ekipe.

Junajted je svoje šanse čekao iz kontri, držao je rivala daleko od gola, a Siti je nastavio da pritiska, ali i da se muči. Siti je drugu šansu na meču imao tek u 72. minutu kada je De Hea zaustavio pokušaj Žezusa.

U poslednjih 15 minuta, Solskjer je odlučio da zatvori sve prilaze golu, uveo je Baija i Mektomineja umesto Vilijamsa i Marsijala.

U poslednjem trenucima meča, golman Sitija Ederson nespretno je “asistirao” Mektomineju, koji je presekao njegovo dodavanje i iz prve sa skoro 40 metara pogodio prazan gol za ludilo na tribinama i overu pobede.

Junajted je sada peti na tabeli, i dalje ima tri boda manje od Čelsija, dok je Siti drugi sa 25 bodova manje od Liverpula i sedam više od Lestera.

 

Rezultati:

Subota

Liverpul – Bornmut 2:1
(Salah 25, Mane 33 – Kalum Vilson 9)

Arsenal – Vest Hem 1:0
(Lakazet 78)

Kristal Palas – Votford 1:0
(Aju 28)

Sautempton – Njukasl 0:1
(Sen Maksiman 79)

Šefild Junajted – Norič 1:0
(Šarp 36)

Vulverhempton – Brajton 0:0

Barnli – Totenhem 1:1
(Vud 13 – Ali 50. penal)

Nedelja

Čelsi – Everton 4:0
/Maunt 14, Pedro 20, Vilijan 51, Žiru 54)

Mančester junajted – Mančester Siti 2:0
(Marsijal 30, Mektomini 90+5)

Ponedeljak

Lester – Aston Vila 21.00

Sreda

Mančester Siti – Arsenal 21.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here