Foto: Tanjug/AP
Ešli Barti

Australijska teniserka Ešli Barti osvojila je prvu titulu na Australijan openu u karijeri pošto je u finalu je savladala Amerikanku Danijel Kolins, rezultatom sa 2:0 (6:3, 7:6).

Devojka iz Kvinslenda, koja će u aprilu napuniti 26 godina, stigla je do trećeg pehara na grend slemovima iz isto toliko finala, posle uspeha na Rolan Garosu i Vimbldonu, a ono što je posebno privuklo pažnju je činjenica da na ovom turniru nije izgubila niti jedan set. Upravo ovaj podatak pokazuje koliko je trenutno Ešli Barti dominantna u ženskom tenisu.

Ešli je izgubila samo 21 gem u šest mečeva (samo tri igračice u istoriji su izgubile manje), a i u finalu je potvrdila zašto je najbolja na svetu.

Barti je rutinski dobila prvi set, u drugom je Amerikanka imala svoju šansu, vodila je 5:1, ali se Australijanka vratila potpuno u meč i u taj-brejku slavila sa 7-2.

Barti je prva domaća teniserka koja je uzela titulu na Australijan openu u singlu nakon Kristin O’Nil, koja je šampionka Melburna bila 1978. godine.

Već u Njujorku ove sezone imaće priliku da kompletira karijerni grend slem, odnosno objedini titule sa sva četiri najveća turnira u tenisu, što je do sada uspevalo samo Morin Konoli, Margaret Kort, Martini Navratilovoj, Štefi Graf i spomenutoj Sereni po dva puta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here