EPA/Massimo Percossi
Premijerka Italije Đorđa Meloni

Kabinet italijanske premijerke Đorđe Meloni priznao je danas da su dvojica Rusa prevarili predsednicu italijanske Vlade lažno se predstavljajući u telefonskom pozivu, tokom kojeg je ona govorila o zamoru međunarodne zajednice ratom u Ukrajini i nedostatku podrške Rimu u rešavanju problema migracija.

Ovaj audio snimak u trajanju od 13 minuta, koji datira iz septembra, objavili su na internetu Rusi Vovan i Leksus, koji su na sličan način prevarili druge zapadne političare i poznate ličnosti u pokušaju da izvuku iskrene i neuobičajene izjave, preneo je Rojters.

Kancelarija Đorđe Meloni saopštila je da žali zbog toga što je premijerku prevario sagovornik koji se predstavio kao šef Komisije Afričke unije.

U saopštenju se navodi da je razgovor vođen 18. septembra, uoči sastanaka Meloni sa afričkim liderima u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

– Vidim da ima mnogo zamora, moram da kažem, sa svih strana i blizu smo trenutka u kojem svi to razumeju, pa nam je potreban izlaz – rekla je ona, govoreći na engleskom, nakon što je upitana o ruskom ratu u Ukrajini.

Istakla je da je problem “kako pronaći izlaz koji može biti prihvatljiv za obe strane, a da se “ne uništi međunarodno pravo”.

Osvrćući se na poziciju Italije kao prve luke ulaska mnogih migranata koji prelaze Sredozemno more, Meloni se požalila da međunarodni partneri ne čine dovoljno da pomognu.

– Svi se slažu da samo Italija mora sama da reši ovaj problem, što je veoma glup način razmišljanja – navela je ona.

To je preneo jedan od lažnih sagovornika Leksus, ili Aleksej Stoljarov, i dodao da je Meloni barem neko ko je spreman da podeli svoje pravo mišljenje.

– Nažalost, za razliku od nje, mnogi evropski političari se ponašaju kao neka vrsta programiranog robota i izražavaju gledišta koja iznose samo u svojim krugovima – rekao je on Rojtersu telefonom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here