EPA/Filip Singer
Angela Merkel

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel govorila je sinoć, u prvom javnom nastupu pred novinarima nakon odlaska sa vlasti, i o ličnim stvarima.

Najzanimljivi deo je bio kad je govorla o drhtavici, na kraju njenog mandata, koja je zabrinula mnoge Nemce.

Upitana za drhvaticu, koja se videla, prilikom prve posete predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, rekla je da je to bilo vezano za smrt njene majke.

– To je bilo vezano za smrt moje majke, i nakon toga i strah da ponovo dođem u takvu situaciju – prenela je iskreno ono što se čuvalo kao tajna dok je bila na vlasti.

Upitana kako je trenutno kazala je da se danas lično oseća odlično.

– Zamišljala sam nešto drugačije vreme posle mog mandata, a i 24. februar bio je prava prekretnica. Lepo je raditi i druge stvari nakon što sam dobrovoljno napustila funkciju. Naravno ostajem uvek političko biće – objasnila je ona.

Merkelova je istakla da je odlučila da ne izađe ponovo na izbore pošto je posle 16 godina na vlasti primetila da ponekad nije bila više toliko borbena kao osam godina pre.

– Za mene je to bio pravi trenutak. U demokratiji je normalno da ljudi, koji su izabrani, mogu biti i razvlašćeni. Zemlje u kojima toga nema su mi sumnjive – objasnila je ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here